Architectuur

Wilt u zich certificeren, professionaliseren, omscholen of wilt u gewoon nieuwe kennis opdoen van best practices op het gebied van ICT of projectmanagement? Dan bent u bij de IT Management Group aan het juiste adres!

Bij de IT Management Group kunt u terecht voor de volgende Architectuur trainingen:

De IT Management Group verzorgt deze trainingen op basis van open inschrijving. Het is ook mogelijk deze trainingen in-company te volgen.

The Open Group Architecture Framework (afkorting TOGAF®) is een methode voor het ontwikkelen en beheren van een Enterprise Architectuur. TOGAF® is een open standaard. TOGAF® is een verzameling aan technieken en best practices. Centraal in de methode staat de Architecture Development Method (ADM). Deze beschrijft de verschillende fasen van ontwikkeling en beheer van een Enterprise Architectuur (zie figuur).

TOGAF® is ontwikkeld door The Open Group. In 1995 werd de eerste versie gepresenteerd. Deze versie was gebaseerd op de TAFIM (Technical Architecture Framework for Information Management) van het ministerie van Defensie van de Verenigde Staten.

TOGAF is een van de weinige architectuurmethoden die niet zijn gelieerd aan een bedrijf (zoals bijvoorbeeld IAF en DYA dat wel zijn). The Open Group is een consortium van bedrijven en instellingen dat diverse standaarden ontwikkelt.

TOGAF® wordt inmiddels wereldwijd gebruikt door een groot aantal architecten om een permanente architectuur voor hun organisatie te ontwerpen. TOGAF® zou voor Enterprise Architectuur wel eens hetzelfde kunnen gaan betekenen als wat ITIL® betekent voor Service Management en PRINCE2® voor projectmanagement.