COBIT 5.0 Foundation

Prijs: € 1250,-
Duur: 3 dagen
Locatie: Antwerpen, Brussel en Leuven

De IT Management Group verzorgt de training COBIT 5 Foundation op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

Zie ook onze COBIT 5 trainingen op diverse locaties in Nederland.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

COBIT staat voor Control Objectives for Information and related Technology en biedt een structuur voor het inrichten van IT Governance en de daarmee samenhangende ICT-organisatie en ICT-architectuur. COBIT bestaat uit een aantal best practices op het gebied van IT Governance. Deze zijn verdeeld over ICT-processen die voor elke ICT organisatie herkenbaar zijn. Binnen deze ict-processen staan beheersdoelstellingen en bijbehorende maatregelen, prestatieindicatoren en volwassenheidsniveaus (maturity levels) centraal.

COBIT is internationaal steeds meer erkend als de ’de facto’ standaard voor invulling aan de behoefte op controle over informatie en IT gerelateerde risico’s.
COBIT stelt IT managers in staat om op basis van algemeen geaccepteerde best practices de ICT beheersmaatregelen in te richten. Daarnaast kunnen auditors op basis van het framework hun controleprogramma beschrijven en uitvoeren.

In 2012 is de laatste versie van COBIT (versie 5.0) door ISACA gelanceerd. Versie 5.0 is hiermee een combinatie geworden van COBIT 4.1, Val IT 2.0 en Risk IT. Ook de examens worden nu afgenomen in versie 5.0.

COBIT Licensed Affiliate

Uw profiel
Heeft u te maken met het inrichten of het auditen van IT Governance, IT structuren of IT processen? Dan is COBIT voor u een geschikte training. De training is interessant voor onder andere: IT Managers, IT Security Managers, Information Managers, Business Managers, Risico Managers, Operationele en Financiële auditors, Informatiebeveiligingspecialisten, IT Controllers, IT Auditors.

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte training COBIT krijgt u in drie dagen een overzicht van het COBIT raamwerk. U leert waarom een IT Governance en Control framework nodig is en hoe COBIT hieraan invulling geeft. U maakt kennis met de principes en enablers van IT Governance volgens COBIT 5 en de toepassing ervan in de praktijk. Het procesmodel en het implementatiemodel van COBIT 5.0 worden met u doorgenomen. De verschillende elementen van het framework worden uitgelegd aan de hand van tal van praktische voorbeelden. De training geeft u inzicht in de principes – ondersteund door tal van praktijkvoorbeelden en cases – en de processen van IT en leert u hoe u COBIT effectief toepast in uw organisatie. Op de derde dag van de training legt u het examen voor het COBIT 5 Foundation certificaat af.

De volgende onderwerpen komen tijdens de training aan de orde.

-De belangrijkste motivatie voor de totstandkoming van COBIT 5;
-De voordelen van COBIT 5;
-De IT Management vraagstukken en uitdagingen waarmee een organisatie te maken heeft;
-Hoe het COBIT framework in elkaar zit en uit welke componenten het bestaat;
-De COBIT 5 Product Architectuur;
-Hoe het COBIT framework tegemoet komt aan de eisen voor een IT Governance Framework;
-Hoe andere standaarden, best practices en frameworks COBIT® aanvullen;
-Implementatie en de praktijk van COBIT 5;
-Het nieuwe Process Assessment Model.

Trainingsduur en kosten
De training COBIT duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examenkosten en BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Antwerpen, Brussel en Leuven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

 
Inschrijven    Contact    Brochure