Apollo 13 Game

Prijs: op aanvraag
Duur: 1 dag
Locatie: In Company

 
Contact    Brochure

`Houston, we have a problem!′ waren de legendarische woorden van de bemanning van de Apollo 13 die in nood kwam bij een vlucht naar de maan. Met de business game Apollo 13 worden via een interactief spel concepten en processen van ITIL ervaren. Tijdens de training worden levensechte situaties uit de missie van de Apollo 13 gesimuleerd. De deelnemers werken in teams waarbij ze de rollen van het bodempersoneel (Mission Control) uitvoeren. Mission Control heeft de opdracht gekregen om het beschadigde ruimtevaartuig en haar bemanning veilig aan de grond te krijgen.

Met de training krijgt u inzicht in de basisprocessen van IT Servicemanagement. De training is zowel geschikt voor in company als voor open inschrijving. Door de interactieve spelsituatie neemt u de kennis gemakkelijk in u op.

Uw profiel
Bent u werkzaam in de IT op het gebied van beheer of exploitatie bijvoorbeeld als IT Service Manager, Functioneel Applicatiebeheerder, medewerker Service Desk, Procesmanager of Service Level Manager? Of geeft u leiding binnen dit vakgebied? Of bent u als intermediair werkzaam tussen gebruikers- en IT-organisatie? Dan is de Apollo 13 Game voor u een leerzame ervaring!

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte business game komen onderwerpen uit de belangrijkste ITIL processen terug zoals Incident Management, Problem Management, Change Management en Service level Management.

• U krijgt meer inzicht in de theorie van ITIL. Door de Apollo 13 Game real life uit te voeren, leert u hoe ITIL processen in andere omgevingen werden gebruikt;
• U begrijpt hoe u de belangrijkste oorzaken van problemen kunt achterhalen;
• U begrijpt de onderlinge samenhang tussen processen en de invloed van de processen op de continuïteit van het bedrijf;
• U krijgt een beter inzicht in werkprocessen. U leert hoe goede ontwerpen de prestaties van de serviceafdeling kunnen verbeteren;
• U leert hoe u moet samenwerken en hoe u werkprocessen kunt verbeteren door ontwerp en implementatie uit te voeren als een team;
• U krijgt inzicht in de wijze waarop u uw eigen processen kunt verbeteren.

Trainingsduur en kosten
De Apollo 13 Game duurt 1 dag. De kosten voor de training bedragen €575,- (open inschrijving). Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief BTW. U kunt deze training ook in-company volgen met uw eigen medewerkers en collega’s, we maken graag een prijsopgave voor u.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Antwerpen, Brussel en Leuven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

 
Contact    Brochure