ISTQB Agile Tester

Prijs: € 800,-
Duur: 2 dagen
Locatie: Antwerpen, Brussel en Leuven

De IT Management Group verzorgt de training ISTQB Agile Tester op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

Zie ook onze ISTQB Agile Tester trainingen op diverse locaties in Nederland.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Agile testen is een relatief nieuwe aanpak voor software testen, waarbij de principes van agile software ontwikkeling, zoals beschreven in het Agile Manifesto, gevolgd worden. Een tester op een agile project zal een andere manier van werken hebben dan op een traditioneel project. Testers moeten op de hoogte zijn van de waardes en principes die bij Agile projecten horen en moeten weten hoe ze een integraal onderdeel zijn van het team, samen met ontwikkelaars en business representanten. Deze cursus besteedt aandacht aan de agile werkwijze en ontwikkelmethodieken. Stipt de verschillen tussen een traditioneel en agile ontwikkelaanpak aan. En geeft de tester handvatten hoe in deze nieuwe manier van werken te kunnen acteren. Deze cursus is gebaseerd op de ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester en behandeld alle onderwerpen zoals door ISTQB® worden gesteld. Deze training geeft de tester de kennis die nodig is om deel uit te maken van agile teams en daarin te kunnen excelleren.

Uw profiel
Bent u in de praktijk bezig met testen en werkzaam in of gaat u werken in een Agile/Scrum omgeving, dan is deze training zeer geschikt om de kennis van Agile en hoe testen daarin past u eigen te maken. Bent u in het bezit van het ISTQB Foundation Certificate in Software Testing, dan kunt u na het volgen van deze training ook opgaan voor het officiële examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester.

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

1.Basis van Agile
   a. Agile manifesto en principes
   b. User stories
   c. Retrospectives
   d. Continious integration
   e. Release en iteration planning

2.Agile fundamentals
   a. Test- en ontwikkelmethoden
   b. Testlevels
   c. Test- en configuratiemanagement
   d. Testonafhankelijkheid in agile

3.Test status in agile projecten
   a. Voortgang
   b. Test automatisering

4.Eigenschappen van een tester
   a. Skills van een tester
   b. Rol van een tester

5.Agile test methoden
   a. Test driven development
   b. Acceptance driven development
   c. Behaviour driven development
   d. Testpiramide
   e. Testkwadranten

6.Risico’s, begroting en planning
   a. Beoordelen kwaliteitsrisico’s
   b. Testplanning en begroting

7.Technieken in agile projecten
   a. Acceptatiecriteria
   b. Toepassen Acceptance Test driven development
   c. Testontwerp functioneel en non-functioneel
   d. Exploratory testen

8.Tools in agile projecten

Trainingsduur en kosten
De training ISTQB® Agile Tester duurt 2 dagen. De kosten voor de training bedragen € 800,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Het examen is optioneel. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

Examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester
Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Foundation Extension – Agile Tester. Het examen kan optioneel worden afgelegd. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Antwerpen, Brussel en Leuven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

De lead trainer voor deze training is Rogier Ammerlaan. Rogier heeft zijn sporen verdiend op het vakgebied van software kwaliteit in zowel financiële- als technische automatisering. Hij is een allround testdeskundige en heeft in zijn testcarrière functies vervuld als testconsultant, testmanager, en testcoördinator in grote (internationale) projecten. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met het geven van leiding aan grotere testteams en met het uitdenken en implementeren van complexe teststrategieën. Rogier heeft ruime ervaring met advisering op het gebied van testproces verbetering en heeft vele implementatietrajecten begeleid met als specialismen complexe keteninfrastructuren en datamigratie. Rogier geeft met regelmaat cursussen en is gecertificeerd docent voor ISTQB Testing en Business Analyse, en geaccrediteerd docent voor de trainingen TMAP Next Test Engineer en TMap Next Test Manager. Tijdens zijn trainingen worden concrete praktijkvoorbeelden gebruikt om de theorie te ondersteunen waardoor het geleerde ook echt gaat leven.

Testmanagement detachering
Bent u op zoek naar een goede Testmanager (Test Coördinator) of Test Engineer (Tester)? Kijkt u dan op op onze testmanagement detacheringspagina.

Inschrijven    Contact    Brochure