ISTQB Foundation

Prijs: € 1250,-
Duur: 3 dagen
Locatie: Antwerpen, Brussel en Leuven

De IT Management Group verzorgt de training ISTQB Foundation op de hierboven vermelde locaties. Bij inschrijving kunt u uw voorkeurslocatie kenbaar maken. Indien de training op uw voorkeurslocatie niet doorgaat, krijgt u van ons een aanbod voor een alternatieve locatie. Wanneer u zich hierin niet kunt vinden, kunt u uw inschrijving kosteloos annuleren.
Bekijkt u de pagina trainingslocaties voor een impressie van onze trainingslocaties.

Zie ook onze ISTQB Foundation trainingen op diverse locaties in Nederland.

 
Inschrijven    Contact    Brochure

Deze driedaagse training, volledig gebaseerd op ISTQB®, heeft tot doel om professionals praktische kennis over de fundamenten van testen bij te brengen. Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de onderwerpen: testprincipes & standaarden, testmanagement, testfasering, statische- en dynamische testtechnieken (o.a. white-box, black-box) en testtools. De training is een voorbereiding op het examen “ISTQB Foundation Certificate in Software Testing” en voldoet aan de eisen zoals deze door ISTQB zijn gesteld.

Uw profiel
Deze training betreft een basistraining testen en is geschikt voor iedereen die te maken heeft met testen en meer over de concepten van testen wil weten. Maar ook voor IT professionals die zich in het testvak willen ontwikkelen, zoals o.a. projectmanagers, kwaliteitsmanagers, business analisten en management consultants. Er is geen specifieke voorkennis vereist voor deze training.

Professioneel en praktijkgericht
In deze professionele en praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Fundamenten van testen
   a.Testprincipes
   b.Testproces
   c.Psychologie en onafhankelijkheid van testen

2. Testen en ontwikkelmethoden
   a.Systeemontwikkelmodellen
   b.Testsoorten en -typen
   c.Onderhoudstesten

3. Statische technieken
   a.Review proces
   b.Statische code-analyse

4. Test ontwerp technieken
   a.Black box testtechnieken
   b.White box testtechnieken
   c.Ervaringstesttechnieken

5.Testmanagement
   a.Organisatie
   b.Planning en begroting
   c.Voortgang en monitoring
   d.Configuratiemanagement
   e.Risico analyse
   f.Incidentmanagement

6.Tools
   a.Type testtools
   b.Implementatie van tools

Trainingsduur en kosten
De training ISTQB® Foundation in Software Testing duurt 3 dagen. De kosten voor de training bedragen € 1250,-. Deze prijs is inclusief lesmateriaal, koffie, thee en lunch en exclusief examengeld en BTW. Examen is optioneel. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

Examen ISTQB® Foundation in Software Testing
Deze training bereidt u voor op het officiële examen ISTQB® Foundation in Software Testing. Het examen kan optioneel worden afgelegd. Het examengeld bedraagt € 250,- excl. BTW.

Docenten en locaties
De IT Management Group werkt met de beste docenten. Trainingen op basis van open inschrijving worden gegeven op centrale en kwalitatief hoogwaardige locaties in Antwerpen, Brussel en Leuven. In-company trainingen kunnen op elke gewenste locatie worden verzorgd.

De lead trainer voor deze training is Rogier Ammerlaan. Rogier heeft zijn sporen verdiend op het vakgebied van software kwaliteit in zowel financiële- als technische automatisering. Hij is een allround testdeskundige en heeft in zijn testcarrière functies vervuld als testconsultant, testmanager, en testcoördinator in grote (internationale) projecten. Hij heeft zich de laatste jaren vooral beziggehouden met het geven van leiding aan grotere testteams en met het uitdenken en implementeren van complexe teststrategieën. Rogier heeft ruime ervaring met advisering op het gebied van testproces verbetering en heeft vele implementatietrajecten begeleid met als specialismen complexe keteninfrastructuren en datamigratie. Rogier geeft met regelmaat cursussen en is gecertificeerd docent voor ISTQB Testing en Business Analyse, en geaccrediteerd docent voor de trainingen TMAP Next Test Engineer en TMap Next Test Manager. Tijdens zijn trainingen worden concrete praktijkvoorbeelden gebruikt om de theorie te ondersteunen waardoor het geleerde ook echt gaat leven.

Testmanagement detachering
Bent u op zoek naar een goede Testmanager (Test Coördinator) of Test Engineer (Tester)? Kijkt u dan op op onze testmanagement detacheringspagina.

 
Inschrijven    Contact    Brochure